מה משפיע על איכות הנשימה שלכם?

יואב טלרשיטת אלכסנדר ושיקום גופני, שיטת אלכסנדר למוזיקאים Leave a Comment

מה משפיע על מערכת הנשימה ואיך לשפר את איכות הנשימה שלכם? לנגנים, לאנשים עם בעיות נשימה ויציבה – זה הולך ביחד הרבה פעמים.

ככה נראית מערכת הנשימה בספרים. אם תסתכלו על הריאות, הסרעפת, וקנה הנשימה שלכם – כנראה שתראו משהו אחר, ייחודי רק לכם.

הבית של מערכת הנשימה שלנו הוא דינמי, משתנה וחי, הוא יכול לסגור עליה או לפתוח לה מקום.

כמו כל איברי הגוף הפנימיים, מערכת הנשימה מוקפת ומוגנת על ידי עצמות, שרירים ורקמות חיבור, כשבמרכז כל הסיפור נמצא עמוד השדרה שלנו ושרירי הגו והליבה – הבסיס המבני שלנו.

עוד לגבי בעיות נשימה – גם למוזיקאים:

אני כותב לכם היום אחרי סדרת שיעורים שהעברתי לבחור שמנגן על כלי נשיפה, שסבל מבעיות נשימה בזמן שהוא ניגן. וזה בעייתי למי שאמור לנשוף כל הזמן וליצור צלילים מתוך אוויר…

כלי הנגינה הראשוני והבסיסי של כל הנגנים הוא הגוף. במיוחד לנשפנים וזמרים אבל גם לכל השאר. הסקסופון, החליל, החצוצרה – הם ההמשכיות של הגוף, הביטוי של מערכת הנשימה בתוך כלי נגינה.

כל זה נכון גם לגבי זמרים, מורים, מרצים, שחקנים וכל מי שמשתמש הרבה בקול שלו. אם תדעו להשתמש בקול שלכם כהמשכיות של שאר הגוף – תוכלו לרפא את עצמכם מבעיות במיתרי הקול. זה מה שאלכסנדר עשה כשהיו לו בעיות במיתרי הקול.

שמחתי לגלות שאחרי כמה שיעורים שבהם עבדנו על שיפור היציבה, התקשורת עם עמוד השדרה, הצוואר, הראש והקרקע – נוצר שיפור משמעותי בנגינה שלו, והוא יכול לנגן כמעט בלי ההפרעה שהייתה לו קודם.

מה יש במערכת הנשימה?

קנה הנשימה הוא בסך הכל צינור, הריאות הן סוג של שקית, והסרעפת? היא שריר דק דומה לשקית גם הוא. הם עדינים מספיק בשביל שנוכל לדחוס אותם. אם המבנה שתוחם ומגן על המערכת העדינה הזו קורס ולוחץ – הנשימה שלנו תיפגע.

הרבה אנשים שואלים אותי איך לנשום בפעילות גופנית ובכלל. טכניקת אלכסנדר הוגדרה בתחילת דרכה respiratory re-education, חינוך מחדש של הנשימה.

אבל באופן פרדוקסלי, כמו שמר אלכסנדר אהב כל כך, לא נוגעים באופן ישיר במערכת הנשימה. הוא התייחס אליה כאל רפלקס טבעי שאין להתערב בו, והתנגד לכל סוג של מניפולציה על הנשימה. לשיטתו, כשאנחנו מרווחים ומארגנים את הראש, הגו והגפיים שלנו – כל מה שבפנים יסתדר וישתפר – כולל הנשימה.

אז המסקנה להיום – אם אתם לא נושמים כמו שצריך – שווה לכם לבדוק את מה שעוטף את מערכת הנשימה שלכם.

השיפור עובד בכמה רמות:

  1. התארכות: פתיחה של ציר האנכי של הגוף – מכפות הרגליים ועד קודקוד הראש יכול להפסיק לדחוס את הסרעפת, הריאות, וקנה הנשימה כלפי מטה.
  2. התרחבות: מעמוד השדרה לכיוון הצדדים יכול להשפיע לטובה הריאות ונפח בית החזה.
  3. נפח/עומק: אנחנו לא שטוחים כמו פוסטר, אלא תלת מימדיים, וגם במימד הזה נוצר שיפור. הכל מקבל יותר מקום.
  4. המימד הנפשי – איך אנחנו מגיבים לסטרס חיצוני או פנימי שמגיע אלינו? אם אנחנו לומדים לנהל את התגובות שלנו בצורה שקולה יותר – השפעת הסטרס על גופנו תהיה פחותה.

אם אתם סובלים מבעיות נשימה, יציבה, מוזיקאים או לא: במסלול השיקומי תוכלו למצוא דרך משמעותית לשפר את המצב שלכם. כל הפרטים כאן:


הפוסטים הכי מעמיקים נמצאים רק פה... הצטרפו לרשימת התפוצה של האתר:

אני שולח מעט מיילים, וכל מייל שאני שולח מלא בכל החומרים הטובים שפירסמתי לאורך כמה שבועות.

    יואב טלר | bodyguide.co.il

    Powered By ConvertKit

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.