תרגול ריצה והליכה טבעית: איך להפעיל את כף הרגל? חלק ד׳.

יואב טלרריצה טבעית Leave a Comment

היום אני נותן לכם פיסת אינפורמציה קריטית לריצה וכמובן להליכה. ובעצם מה משותף לריצה והליכה באופן הכי בסיסי? מה הופך ריצה או הליכה לטבעיות יותר, מותאמות לעיצוב המקורי שלנו? בואו נתחיל.

  1. נתחיל בהליכה כמובן. לכו באופן הכי רגיל (בחוסר מודעות) שלכם ושאלו את עצמכם, איך אתם מתקדמים? איזה שרירים בגוף עושים את רוב העבודה בשביל שתצליחו להתקדם וללכת? מה השרירים האלה עושים?
  2. אני אענה בשבילכם, על בסיס הדפוס הנפוץ ביותר שאני רואה ברחוב ובאימונים: אתם משליכים את כף הרגל קדימה, דורכים, ומושכים אחורה עם השוק והירך. אתם מושכים את הרגל הקדמית אחורה כדי לקדם את הגוף קדימה. בהליכה ובריצה, אותו דפוס.
  3. במילים אחרות, אתם משקיעים כוח שרירי מוגזם ברגליים בשביל להצליח ללכת. אתם הולכים ורצים עם השרירים. הליכה וריצה הן פעולות יומיומיות טבעיות, ולא צריכות להיות כרוכות במאמץ שרירי כזה. הן אמורות להתרחש מתוך שחרור של המפרקים, שחרור של הגפיים, ומינימום שרירים ברגליים. כיום מה שאני רואה באימונים, בריצה ובהליכה, הוא ההפך: שרירים בעודף טונוס (מתח עבודה) שתופסים את המפרקים ואת הגפיים, מכיוון ששאר הגוף לא יודע איך לעבוד איתם בהרמוניה.
  4. זה מה שאתם צריכים כדי לנוע לכיוון ההרמוניה: השינוי הוא דרמטי. כשאתם לא זורקים את כפות הרגליים קדימה, בהליכה או בריצה, אתם צריכים לנחות מתחת לגוף עם הכפות. אני יודע שזה קשה ליישום, מה שאני כותב. אני יודע שאתם מעדיפים סרטון שיראה לכם איך. וגם יהיה כזה. אבל זה בינתיים: כפות רגליים נוחתות מתחת לגוף, ולא מחפשות לנחות קדימה לגוף. ברגע שהן נוחתות מתחת לגוף, אתם מקורקעים בזמן הנחיתה, ולא צריכים למשוך את הרגליים אחורה כדי להתקדם.
  5. אז מה יקדם אתכם? פה קבור הכלב.
    מפרק הקרסול שלכם, עליו דיברנו קודם, מאפשר לכף הרגל שלכם לעשות תנועה סיבובית. זכרו את החלקים הקודמים, שחררנו את כף הרגל מהקרסול לקראת הנחיתה, בהכנה לאותו רקע קריטי: מיד לאחר הנחיתה, כף הרגל שלכם מדוושת את הקרקע בתנועה סיבובית כלפי מטה ואחורה, ויוצרת דפוס משחרר ברגליים. הברכיים מיד ישתחררו לפנים.
  6. כל הגוף מגיב לתנועת כף הרגל וצריך להתכוונן בהתאם. אני לא אכנס לכל זה כאן. זה יותר מדי. תתחילו לעבוד על זה, בהליכה ואחר כך בריצה: לשנות את הסגנון בהתאם, להשתמש בקרקע כדי לשחרר את המפרקים, במקום להתקדם במתח עם השרירים המתכווצים והמפרקים המתוחים. אתם מתחילים להבין למה יש פה חיסכון באנרגיה?

החלק החמישי והאחרון בסדרה יסכם את העניין. נתתי לכם כמה חתיכות חשובות בפאזל. אל תנסו ליישם אותן באופן סדרתי, כי הגוף לא עובד ככה. חזרו על שאר החלקים, ותרגלו את מה שמדבר אליכם עכשיו בנחישות. הפאזל יתחבר לאט לאט.

אני לא רוצה לעשות פרומושן כבד מדי של האימונים שלי, אבל זאת האמת: התמונה שאני יכול לצייר פה בבלוג היא מוגבלת, ומילים הן מסורבלות יותר מהדבר האמיתי. באימון אני רואה אתכם ונותן לכם את מה שאתם צריכים. לא בטוח שכולם יכולים להתחיל לעבוד עכשיו דרך הקרסול. חלק מהאנשים צריכים את ההנחייה המתאימה לראש, לגב, לברך או לחלקים האחרים, ואנחנו מתחילים להרכיב את הפאזל משם. ולחלק קשה להעביר את המילים לעבודה שאני מתכוון אליה בגוף. כל אחד הוא משהו אחר ודורש התיחסות אחרת.

נתראה בחלק הבא, זה יקרה ביום ראשון.

הירשמו כאן כמנויי האתר וקבלו גישה בלעדית לסרטונים ופוסטים חדשים במייל:

הירשמו לרשימת התפוצה של הבלוג

יואב טלר | bodyguide.co.il Powered by ConvertKit

עוד פרטים לגבי מועדי האימונים, מחירים וכל השאר:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.