המדריך הגופני לאמהות: 04 כרית ההנקה המושיעה של ענת!

יואב טלרהורים וילדים Leave a Comment

במאמר הקודם סיפרתי לכן למה כריות הנקה זה ממש חשוב לגוף ולבריאות שלכן. היום מככב הסיפור האישי של אשתי ענת ובני נועם – והכרית שעזרה להם להתחבר טוב יותר.

כרית הנקה טובה מאפשרת לך בעצם לנצל את מה שדיברתי עליו במאמר הקודם – לקבל את ההגבהה הנחוצה בשביל לא לשקוע לתוך הקטנצ'יק, ולהצליח להישען ולנוח קצת בלי שצריך כל הזמן לשנות פוזיציות. כשהסביבה החיצונית מפרגנת לך – הכי קל יהיה לך לפרגן לעצמך, ולתת לגוף שלך לצמוח ולנשום בזמן שאת יושבת. על צמיחה פנימית נדבר במאמרים שיבואו עלינו לטובה בהמשך. ועכשיו לכרית:

כרית הנקה My Brest Friend

מושיעה

כריות ההנקה הראשונות שלנו היו כריות הפוף שכולם מכירים ומחלקים במתנה, ומה לעשות, אשתי לא ממש עוברת את המטר-שישים. הכריות האלה היו לה ממש לא נוחות, בערך כמו לשבת בפוף ולנסות לשנות פוזיציה. מעבר לכך, היינו צריכים לשפוך החוצה קלקר בכמות לא מבוטלת, ב-12 בלילה כמובן, ועבדכם הבעל המסור מצא את עצמו גמור מעייפות, שוחה בתוך ערימת קלקרים קטנטנים שהתפזרו להם ברחבי המטבח. תמיד זה קורה עם פופים.
אשתי התקשתה להניק את נועם בחודשים הראשונים וסבלה מדלקות, כאבים, סימני נשיכה וילד בקריזה, והייתה צריכה נואשות משהו שיעזור לה. קצת מחקר הוביל אותנו לכרית הנקה נהדרת של חברה מאמריקה, שנתנה לנו לנסות. וראו זה פלא! ענת מספרת מה קרה:

"הכרית שמה את נועם במנח ממש טוב, שאיפשר לו לתפוס את השד הרבה יותר טוב – וידוע שזוהי בעיה מספר אחת בהנקה. היא קלה יותר מהכריות האחרות, שפשוט חנקו אותי. היא יותר קשיחה ולא שוקעים בפנים, ובלילה יכולתי להניק איתה בלי שנועם ישקע לי למטה. הייתי ישנה איתה למרגלותיי, פשוט שמה אותה, מניקה ואח"כ הוא היה ממשיך לישון. יכולתי לקחת אותה לכל מקום כי היא קומפקטית. בלי בושה. כל הלחץ של לצאת מהבית בלי כרית מתאימה ירד ממני, וזה בפני עצמו עזר לי בחיים. לפני כן סבלתי המון מגודשים וכאבים והייתי ממש בחרדות לצאת מהבית. עם הכרית יכולתי להניק אותו באוטו, במסעדה, בכל פיקניק. אחרי גיל 7 חודשים התחלתי להתאמן בלי. אבל הכי חשוב זה שהייתי שמה אותו והוא היה מתאים בול. לא הייתי צריכה לאלתר כל פעם מחדש. כשנועם גדל העברתי את הכרית לשכנות שלי – יעל וכרמל – והן ממש מרוצות ממנה גם."

והנה הדגמה של דודה אסרטיבית מאמריקה – לכרית קוראים My Brest Friend. קטעים איתם.

הכרית היא מאוד מובנית ושימושית לאמהות מניקות, בניגוד לפופים מעודדי האלתור. מאפיינים בולטים של הכרית:

  • היא נסגרת סביב הגוף עם קליפס פלסטיק חזק (שלא ישבר גם אחרי שנים), ונשארת על הגוף. אפשר גם לקום איתה.
  • יש לה תמיכה לגב התחתון, אזור מאותגר מאוד אצל אמהות שצריך את התמיכה הזו.
  • על משטח ההנקה שלה יש שתי בליטות ספוג מכל צד, שנועדו לתמוך במרפקים של אמא, ואולי גם לתת לקטן להניח עליהן את הראש.
  • היא מספוג ממש עמיד, שנשאר אותו דבר שנים. אפשר לכבס לה את הכיסוי – מה שלא עושים בפופים.

היתרון הגדול ביותר של הכרית – היא מספוג קשיח, שמאפשר פשוט להניח את התינוק – ולהניק בשקט כל פעם מחדש. לא צריך לסדר, לעוות או לקפל את הגוף בשביל להגיע לתנוחה הנוחה כל פעם מחדש. התנוחה הנוחה כבר שם, אותו דבר בכל פעם. אם היא נוחה לך – לא תצטערי.

 

אוסף הטיפים החשובים ביותר לישיבה מול מחשב

להתחבר לגוף * לשפר את היציבה והיציבות תוך כדי ישיבה במשרד * לחסוך זמן, אנרגיה וכסף וליצור פתרון קבע * להבין מה ההרגלים המזיקים שלך ואיך לתקן אותם כדי למנוע בעיות ולהתחזק * ולדעת איך לסדר את עמדת העבודה באופן שיטיב עם הגוף.

    מאת יואב טלר | bodyguide.co.il
    אתם יכולים גם להירשם לרשימת התפוצה של הבלוג בלחיצה כאן

    Powered By ConvertKit

    פוסטים מעניינים נוספים:

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.