מפרק הירך: נעים להכיר, כדאי לשחרר

יואב טלררפואה סינית ושיאצו, שיטת אלכסנדר ושיקום גופני Leave a Comment

מפרק הירך הוא נקודה קריטית בגוף למי שסובל מבעיות גב תחתון, בעיות במפרקי הרגליים, בעיות יציבה – ובכלל, הוא נקודה מאוד חשובה כי שם מתחברת הרגל לגוף.

מה שקורה במפרק הירך שלכם משפיע על כל הגוף.

איפה נמצא מפרק הירך שלכם?

בואו נתחיל בזה – רוב האנשים בכלל לא יודעים איפה נמצא המפרק הזה. אז צירפתי לכם תמונה שמראה לכם בדיוק איפה הוא נמצא, כי גיליתי משהו מעניין – המפרק נמצא ממש על שתי נקודות של ערוץ הטחול לפי הרפואה הסינית.

מפרק הירך נמצא במקום שבו עצם הירך שבתמונה מתחברת לאגן.

אז דבר ראשון, אתרו את המקום הזה אצלכם בגוף, ואולי תגלו שגם אצלכם הוא תפוס, מתוח ותקוע. מניסיוני – זו בעיה מאוד נפוצה.

טפלו בעצמכם

הרגע סיימתי טיפול דיקור לבחור שמפרקי הירך שלו הרגישו כמו שני חבלים עבים, מתוחים וכואבים שהקפיצו אותו כשנגעתי בהם (מזדהים?). אם תביטו במורד התמונות, תראו שערוץ הטחול (הקו שיורד ממפרקי הירך) מגיע לכף הרגל, לחלק הפנימי שלה, ממש מעל הקשת של כף הרגל.

ערוץ הטחול לפי הרפואה הסינית: עובר במפרק הירך ובקשת של כף הרגל.

כדי לשחרר את מפרקי הירך שלו (אזור sp 12-13 למדקרים מביניכם), דיקרתי לו נקודה על כף הרגל ועיסיתי את כל המסלול שאתם רואים בתמונה. אחרי כמה דקות, מפרקי הירך שלו הפכו לחבלים דקים יותר, הוא לא קפץ ולא כאב לו במקום.

אתם יכולים לעסות לעצמכם את המסלול הזה כדי לשחרר את מפרקי הירך.

איך משחררים את מפרק הירך, כפות הרגליים והברכיים – לתנועה נכונה וטבעית?

אז ראינו שעל מפרק הירך יש נקודות דיקור חשובות, ומסתבר שהמפרק הוא מפגש של כמה ערוצים חשובים. אבל חוץ מזה – מפרק הירך הוא אזור שמרכז פעילות לימפה, עצבים ודם:

שימו לב לכלי הדם העיקריים שעוברים במפרק הירך.

מצאו את הקוים הפנימיים שלכם

מפרקי הירך נמצאים בחלק הפנימי ולא החיצוני של הרגל. חשבו על המרחק שבין האוזניים שלכם – זה בערך המרחק בין מפרקי הירך שלכם.

חשבו על שני קוים ישרים שיורדים מהאוזניים לאזור הירכיים – ומשם לרצפה. אלו הקווים הפנימיים של הגוף שלנו, ואם תביטו בתמונה של מערכת הדם, תראו שכלי הדם העבים – העורק והוריד הפמורלי – נמצאים באזור מפרק הירך.

זה אומר שמפרק הירך הוא צומת מרכזית שקובעת את התנועה אל הרגליים ומהרגליים לגוף – וכדאי לכם לפתוח את הצומת לתנועה.

אבל כשאנחנו מפעילים את המודעות הגופנית שלנו, כדאי לחשוב בגדול קודם כל: בואו נראה את הקווים הפנימיים לאורך הרגליים.

הקווים הפנימיים בכפות הרגליים והקשת בכף הרגל

אצל אנשים רבים, כשהגוף כבד בחוסר מודעות – תהיה דריכה על החלק החיצוני של כף הרגל, והרבה מתח בצדדים החיצוניים של השוק והירך. צדי הרגליים שלנו לכל האורך מתנהגים כמו מחסן למתח תקוע שלא השתחרר לתוך האדמה.

ברגע שאתם מפעילים את המודעות שלכם, אתם יכולים להחזיר את הדריכה שלכם לחלק הפנימי של כף הרגל. זה התפקיד של הקשת (וערוץ הטחול שעובר בתוכה):
– לשאת את המשקל שלנו ולהרים את עצמנו למעלה.
– ובמקביל, ולשחרר את המתח המיותר אל הקרקע.

כף הרגל היא תחנת ניקוז, וחיבור לאדמה. יש האומרים הארקה. אבל הניקוז והצמיחה עובדים כמו שצריך כשאנחנו דורכים על כל כף הרגל כמו שצריך – ולא קורסים רק לצד החיצוני.

הקווים הפנימיים והברכיים

כשאנחנו נופלים לצדדים החיצוניים של הרגל, הברכיים שלנו לא משתחררות ומתקפלות כמו שצריך. זה כמו מפרק חלוד. כשאנחנו שולחים את הברכיים ישר קדימה – יחד עם שאר הרגל, הן משתחררות כמו שלא חלמנו… ושימו לב – אם אתם רגילים לדחוף ברכיים הצידה – להחזיר אותן חזרה לקו הפנימי ירגיש לכם "פוזל" פנימה, למרות שזה לא.

הקווים הפנימיים לכל אורך הרגל – מסילה של תנועה

הכי טוב לחשוב על הכל ולא לרדת יותר מדי לפרטים. אני יודע, הרבה מילים פה = תנועה אחת פשוטה שאתם תבינו ברגע. אז יש לנו קו פנימי שהוא כמו מסילה, ואנחנו רוצים ליצור תנועה זורמת לאורך המסילה הפנימית הזו.

דורכים על כל כף הרגל, מדוושים איתה את הקרקע, שולחים את הברכיים לפנים, נותנים למפרקי הירך להשתחרר ויוצאים להליכה… ועוד לא דיברנו על החלק העליון של הגוף…

לסיכום…

אם אתם סובלים מבעיות בכפות הרגליים, קרסוליים, ברכיים, מפרקי ירך וכמובן – גב תחתון – מה שתיארתי פה היום הוא חלק מתיקון מערכתי שאתם יכולים לעשות בגוף שלכם. רק צריך את המסגרת המתאימה, לעלות למסילה ולדבוק בדרך.

הגוף שלכם יודע מהי הדרך הטבעית. זה טבוע ושמור אצלכם מלידה. רק צריך תזכורת.

שיעורים בשיטת אלכסנדר משולבים בטיפולי רפואה סינית

שילוב של שיטת אלכסנדר עם טיפולי דיקור, מגע וצמחי מרפא ברפואה סינית יכול לתת לכם את הטוב משני העולמות:

  • שיפור דפוסי התנועה שלכם דרך המודעות הגופנית והקשר עם הגוף (אלכסנדר): להיות המטפלים של עצמכם – לטפל בבעיה מהשורש התנועתי ולהפסיק לגרום לה לקרות.
  • רפואה סינית – טיפול תומך בבעיות כאב ומתח עם התייחסות למצב האיברים הפנימיים וכיצד הם מזינים את מערכת השריר והשלד.

התחומים לא צריכים לסתור אחד את השני. ממש השבוע הייתה אצלי אישה שסיפרה בשמחה שהיא לא הרגישה את הגב שלה כל השבוע. השילוב אצלה היה שיפור דפוסי ההליכה, העמידה וריקודי העם שלה, לצד שחרור אזור הירכיים ממתח בעזרת טיפול במגע.

כל הפרטים כאן:

אוסף הטיפים החשובים ביותר לישיבה מול מחשב

להתחבר לגוף * לשפר את היציבה והיציבות תוך כדי ישיבה במשרד * לחסוך זמן, אנרגיה וכסף וליצור פתרון קבע * להבין מה ההרגלים המזיקים שלך ואיך לתקן אותם כדי למנוע בעיות ולהתחזק * ולדעת איך לסדר את עמדת העבודה באופן שיטיב עם הגוף.

    מאת יואב טלר | bodyguide.co.il
    אתם יכולים גם להירשם לרשימת התפוצה של הבלוג בלחיצה כאן

    Powered By ConvertKit

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.